Ani slabiky nestačí

Ani slabiky nestačí

Anotace: ..možná mi občas dochází slova..ale oni třeba ani nejsou..

Síla mluvit pomalu pokládá svůj krov
a k všeříkajícímu mlčení postupně kráčí,
možná, že čeština má malou zásobu slov
ve chvílích, na které ani slabiky nestačí…

Nevím, jak to mám říct a jak vlastně psát
a vše, co v mysli leží, sem vyjádřit a dát,
když často nevnímám a myšlenky mi levitují,
když tohle předčí všechna slova, která existují…

Jak najít slova toho bezpečí, co uvnitř cítím,
slova vpíjení hluboko do velkých zřítelnic,
slova, jak Tvůj smích létá k mým motýlím sítím,
že zářím víc než lány pouhých slunečnic…

Slova dorozumění jen přes pohyby řas,
slova dechu a vzájemného zrychlení,
slova poslouchání, odkud až vychází hlas,
když ležím Ti na srdci a jsem jak v zasnění…

Hledám slova, abych Ti mohla říct,
že vždycky tu pro Tebe budu,
ať už se kamkoliv dáš,
ať už se naše nálady stáčí,
hledám slova puklinami svého údu,
slova, jak jsi nádherný tím,
co všechno v sobě máš…

A ani slabiky nestačí…

Máš v sobě totiž kus něčeho,
co nedokážu popsat…


…a nikdy nepopíšu…
Autor Jiná, 25.03.2011
Přečteno 488x
Tipy 44
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, enigman, šuměnka, Berry, René Vulkán, James Libustka, Psavec, Mraveneček, Radek.oslov.Šafárik, la loba, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a to je dobře...

31.03.2011 15:46:00 | enigman

všem občas dochází
v obdivu k druhému
když se nám prochází
kouzelně do vjemů...

29.03.2011 10:17:00 | šuměnka

Z Tvých textů jde vyčíst, jak seš čím dál zamilovanější a je to strašně krásné :-).

28.03.2011 21:31:00 | Berry

Závěr je zcela jednoznačný a mluví úplně za vše a pro to ST!***

25.03.2011 21:02:00 | NikitaNikaT.

Hani, jsi stále lepší a lepší...píšeš skvěle!

25.03.2011 17:59:00 | Tomáš Přidal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí