Niterní svět

Niterní svět

Anotace: ...jak hluboko dokáže být podstata člověka...poznat ji, je srovnat se s rolí otroka...chci ponořit se do tvých niterních krás...s tvou pomocí však šlo by to mnohem snáz...

******************************************

Hloubky Tvého nitra, jež poznat se zdráhám
jsou bezbřehou propastí
do níž střemhlav já bez tíže padám

a pokládám tu cit, by vzkvétal v Tvém nitru,
by dal jsi mu bytí
jako rosa květům vdechne život k jitru.

To Tvé nitro, je mohutná pevná hráz
přeživší vše
příval vody, blesky, hromy, sníh i mráz.

Vyzvedni svá stavidla, na chvíli pouhou
po špičkách projdu, beze stop
jako vážka se proletím Tvou předjarní strouhou.

V Tvých očích jasno je, dvě nebeské stálice
jejichž hloubka je
studnou odrážející svit hvězd i záři měsíce.

V těch očích bezradně ztrácím se a tonu.
Nitro Tvé je mořem
a já jsem trosečníkem Tvého Balatonu.

**********************************************
Autor zaba.zuzla, 29.03.2011
Přečteno 644x
Tipy 16
Poslední tipující: olnek, hašlerka, hatlapatla, CULIKATÁ, labuť, Giginka, Maryje..., Květka Š., zenge, ZILA78
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Je to hluboké, procítěné a pravdivé..ST!

04.04.2011 19:35:00 | olnek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel