..v pohledu..
Usmála jsem se
a podívala dolů z vesmíru
svou meziplanetární mlhovinou Helix
na řetěz oček dnů a nocí v jedno spojených;
na slunečního svářeče a jeho koncese
schopnosti vyslovit i přihelftovat na míru
na snahu uchopit ten zrcadlící remix
všech vln i vodních rýh…
zvlněná bárka houpavě se vrtí
vzdálená suchozemským zábranám
vzdálená zrození i smrti
vzdálená formě strnula
v převaze zdolat vlnolam
v síle, která je plynulá
i odhodlaná k zdivočelým hrám…
Díval se trochu jinak
na život
jak by měl v očích anagram;
věděl, že tragédie stíná
aby svou komedií přišla jiným vhod
že bolest formuje
a ke štěstí je cesta trnitá
že k uvědomění je užitečná vina
a k chůzi po vodě zas prám
že jen ten, kdo své bytí kvituje
tak s tím se v nebi počítá
a ten, kdo miluje
tak zvládne protiproud…
Byl jako delfín!
A já zas jak ten růžový
jsem skokem vnořila se vodám do hlubiny
S vinou i bez vin
jsme klestili si cestu skrze korály
nezkrotných vrtochů a chrámoví
napospas slunci, k obručím jeho krinolíny
ať paprsky nám pihy vypálí...
***
Věděl, co chybí mu
Hledal kdekoli ženu!
Jsem povětrnost v ženském minimu
…však přesto neúnavně kupředu cit ženu…
Přečteno 438x
Tipy 36
Poslední tipující: hatlapatla, kejtyyy, zenge, Zasr. romantik, Špáďa, labuť, Skywalker, Petbab, divoska_jaja, enigman, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)