a zamykám na sto západů
své srdce
jen jednou odemčené
___ne otevřené - jen pootevřené
pootevřené
___pro tu sladkou chuť jeho očí
___pro tu líbeznou barvu jeho dotyků
___pro tu štiplavou vůni jeho jazyka
___i pro ten šepot jeho nádechů a výdechů
pootevřené
___jen na chvíli
z pošetilosti, naivity
___a snad i zvědavosti