Až se mne řeka zeptá
Až se mne řeka bude z jara ptát,
zda chci jít s tebou po nábřeží,
řeknu jí – ano! Nesmím se bát.
Pravda je v tom, kdo věří.
Až slunce se dotkne paprsky svými
a tvůj krok přidá se k mému,
v poupátcích pod sněhem stulenými,
rozpustí strach, rozpustí trému.
A budu to já! Budu ta žena,
ve vzpomínkách tvých stokrát milována,
opuštěná i tisíckrát zatracená,
v životě a lásce tolik sama.
Neboj se vložit do lásky své,
srdce, jež uchopím v ruce
a z víry ztichlé, nevyřčené,
naděje v rytmu života tluče.
Chci být jen tebou něžně milována.
nic víc – a nikdy víc už sama.
Přečteno 788x
Tipy 26
Poslední tipující: modrá..., vodnař, Psavec, zenge, hašlerka, CULIKATÁ, Jiná, Květka Š., enigman, labuť, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)