Mé nejdražší
Anotace: Prostě občas chci ráno žít věčně.. jen pro tu čistou radost z okamžiku..zatím jen občas.. Chybí mi stále ten protějšek.. (téma tentokrát spíš jen jako okrajová inspirace)
Téma bylo zadáno takto:
Že prý je hoře němé...
A přece většina i nesdílných
touží se svěřit, požalovat si, touží reptat.
Naslouchal jsi jim, trpěl s nimi,
ale abys přitom stále uctíval tajemství:
čekal jsi na vnuknutí,
jež bývá přesné, nikdy doslovné...
Věrný, nemohl jsi být osobní...
Však jsi taky nikdy nevyzradil
city těch, kdož o nich mlčeli...
(Vladimír Holan)
----------------------------------------------------------
Dokud bude písek pískem
zůstane poušť písečná
dokud bude písmo písmem
slova budou výjimečná
a tak je říkám,
křičím,
šeptám
tobě přímo do uší
píšu, kreslím
črtám
na bříško ti
onen příběh o růžích
jsi jak růže
bez retuše
každé ráno
kdy
políbí se naše duše
nebuď jen vánkem
v pozadí,
tam,
zatanči si s uragánem
buď tou silou
co prozradí,
nám,
že každičká
noc končí ránem
často
šeptám do noci
cosi
co chci
pro ten pocit
říct
tobě do očí
má nejdražší..
A vítr mě hladí po tvářích..
prostě občas chci ráno žít věčně..
S tebou..
Přečteno 805x
Tipy 49
Poslední tipující: Sýkorka07, Lasombra, Live to fight, jitka.svobodova, Anita Buchtová, ilona, Amable seňor Marek, Bambulka, Gabrielle, Azure angel, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)