To j.c.
Novoluní je dnes
- já včera jsem to psala
možná ten chyták Tebe zmát´
příteli drahý, Tobě i z mála
dokážu něhu zafoukat
skrz krásně rozkvetlý růžová vřes...:)
03.05.2011 10:16:00 | šuměnka
Tesknoty stín na kapky deště lomu
podmračné nebe, v bělosti květů flóra
tulipán co osiřel na záhonu…
Nejarní pohled z okna seniora
Však novoluní bude snad již zítra
do dálky pošlu svého srdce půl
s nadějí, že horákyně chytrá
tu půlku svou na společný dá stůl
A chvíle příjde vytoužené změny
pak větru šum ji přinese až k nám
byť před oknem kraj bude zasněžený
zde čeká osiřelý tulipán
***
Jiří
03.05.2011 10:13:00 | j.c.
Nádherné, jemné počteníčko... ST!*** jen v mysli své... kupím myšlenky a malé plány pro dnešní dne.
03.05.2011 09:27:00 | NikitaNikaT.
Tak jako Magdeburské polokoule u sebe drží silou nazývanou (dříve) „horror vacui“, tvé půlky Luny drží silou lásky.
03.05.2011 09:08:00 | Špáďa
jsou půlky dvě
co zapadnou do sebe bez možnosti
odtržení
a nezmění se na tom nic
i měsíc pak svítí jasněji
a polední slunce kouká vřeleji
a děje se dějí snadněji
i kabát nadějí je barevnější
vůně jara zhmotní se
v lásku
čas tančí jen pro ni
a oni v bezčasí
už nejsou ostrovy
ale jeden kus celistvý
dny,roky..vždy..
03.05.2011 07:12:00 | Mbonita