..nepopsaná..
Řek´; ukážu Ti
vesmír z jiné perspektivy…
Tak počkej na mne na okraji světa
tam v rumělkových horách
plných rtuti
a neboť bychom nedolétli živí
já prozradím Ti, jak se správně létá
bys uviděla Vlasy Bereniky shora…
Vzal dveře prostoru
a vyvrátil mu panty
Čas ztratil pojem času
zahodil závoru
a všechno dokola se proměnilo v Anti…
A my tak bezhlučně
bez řevu motorů
jsme dosedli si na sud
a vyletěli střemhlav hvězdokupám vstříc
pro krystal turmalínu
a spíše fantasticky, nežli naučně
už dokázali měnit čas, tu danou veličinu
brzdit či rychlit světla sílu
A taky mnohem víc…
Jsoucnosti napospas
k zploštění do exilu
S námi i mimo nás
i mimo vír a mimo černou díru…
A při tom obléhání věčnosti
já chytla s přehledem si světlo do dlaně
ta rudá živelnost se roztepala hned
a jako vítěz nad smrtí
jsem s touhle cenností
se přimáčkla mu více k náruči…
A On jakoby tušil, čím je poháněn
vyhlédl jeden přesný antisvět
pak rychlost rázem přiškrtil
by dosedli jsme hladce…
Já rozevřela dlaň a světlo osvítilo pláň
Prošli jsme bránou
On zkusil hmotu přizvučit
toliko jednou ranou
Vše trvalo jen krátce;
Šept mi; „tady budem´žít,
…a psát spolu svou knihu nepopsanou…“
Přečteno 487x
Tipy 41
Poslední tipující: mkinka, hloubavá, la loba, hatlapatla, Mbonita, Emmelia, hašlerka, drsnosrstej kokršpaněl, zenge, Jiná, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)