Část duše
Vločka sněhu přistála mi na dlani
A v tichém nářku zmizela
Jak moje duše necelá
Teplo rozehřálo ji
Tančí a zpívá si, dopadá měkce
By jak víla nesmělá
Pouť svou zakončila
V hlubinách zapomnění
Jak stopa tuše
Kreslí mi po tváři
Obrazce nitra
Nesměle vytváří
Chlad mého srdce
Tak ve vzduchu zazáří...
V studeném větru
Zbožně třu si ruce
Ať tvář mou ledovou
zakryjí prudce
Bez slz a bez ptaní
Jen k tobě zašeptám:
„Vrať mi část duše.“
Než sežehneš mě žárem docela...
Přečteno 468x
Tipy 6
Poslední tipující: Azazen, CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)