Nerozuměl řeči hvězd
Jedna hvězda z miliónu
na noční obloze září.
Já viděl ji vždy,
a přesto přehlížel.
Jak mladý námořník
s kompasem rozbitým,
plavím se na své bárce
a nerozumím řeči hvězd.
Pozdě já zjistil,
že není jednou z mnoha.
Že je jediná!
Je hvězdou, je sluncem,
je oblohou,
je vzduchem,
je vším, co ve svém srdci uctívám.
Trvá to dny, měsíce, roky.
K té hvězdě v dáli
se na své loďce plavím.
Mám ji tak blízko,
a přitom dále a dále.