Prozraď lásko

Prozraď lásko

Anotace: ...Jen se klidně svěř...

Pověz moje lásko dávná, proč v mém srdci vzrostla mříž?
Že dobro s zlem prý neprohrává, tvrdíš ty, jež necítíš.
Prozraď mi, ty cite zvláštní, kdo že vlastně sami jsme?
Ženeme se do propastí, a pláčem, když je potom zle.

Pošeptej mi ve svých výškách, kam my lidé směřujem?
Kdykoliv se postavíme, zas nás k sobě strhne zem.
Vykřič mi to ve svém lesku, proč mám s tebou jenom žal?
Proč jsi vždycky plná stesků, a není, kdo by varoval?

Svěř se mi, ty omámení, proč nás tou svou krásou vábíš,
když nás v krutém probuzení povalíš a vždycky zraníš?
Řekni mi to, nebuď plachá, proč námi tak pohrdáš?
Proč si s námi jenom hraješ a čím to, že nás tolik znáš?

No tak promluv bolná kráso, pročpak nosíš trápení?
Proč i po tom všem zas toužím, a proč se to nezmění?
Mlčíš jen a usmíváš se, místo očí hvězdný třpyt,
zklamalas mne ve své kráse, bez tebe však není líp.
Autor Anjesis, 25.06.2011
Přečteno 447x
Tipy 38
Poslední tipující: Samanta, khantengri, Zuzanka.D, Darkness, klajusenka, Avola, Leedram, seh, Justýna, Hedvika, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Trošku mi to připomnělo jednu báseň od Baudelaira.. nádhera.. :)

25.06.2011 22:52:00 | Charibeja

líbí

Opravdu nádherná báseň...myslím že je umění napsat delší báseň tak,aby každé slovo mělo svůj význam...Marsinka

25.06.2011 21:48:00 | Marsinka

líbí

Báseň by chtěla trochu zjednodušit, na vyjádření je použito mnoho slov, ale stále to tvému dílu neubírá na kráse. Je to jen kosmetická vada. Verše se mi velice líbí. S úctou
Azazen

25.06.2011 18:31:00 | Azazen

líbí

Jedna z Tvých opravdu nejkrásnějších básní...

25.06.2011 18:20:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel