Anotace: ...v Máji nějak nebyl čas na dokončení...
Byl pozdní večer – první máj –
večerní máj – byl lásky čas.
Hrdliččin zval ku lásce hlas,
kde borový zaváněl háj.
O lásce šeptal tichý mech;
květoucí strom lhal lásky žel,
svou lásku slavík růži pěl,
růžinu jevil vonný vzdech.
Jezero hladké v křovích stinných
zvučelo temně tajný bol,
břeh je objímal kol a kol;
a slunce jasná světů jiných
bloudila blankytnými pásky,
planoucí tam co slzy lásky.
Vsadila jsem na klasiku .. a na lásku sázím především, je to sázka na jistotu .. lásko!
ST!
24.08.2011 12:16:00 | jita.1965
Poslední sloka bere mi dech ...
ST je málo, jsi básník v lásky snech ...
24.08.2011 10:33:00 | nejsembásník
famózní
24.08.2011 10:18:00 | J.F.Julián