Vyhaslost
Žár ve mě vyhasl,
zůstala lidská schránka,
z duše otevřená branka,
tlukot srdce pohasl.
Cynismus a netečnost
zůstávají pro mě přáteli,
k těm, kdo na vše láteří,
mám slovo: zbytečnost.
Vše, co mohlo, odešlo,
pronesená slova bodají,
neslyším ty, co volají,
Slunce už za hory zašlo.
Ráno vracejí se myšlenky,
na vody plnou vanu,
přidám si mořskou pěnu,
a ostrý nůž bez střenky.
Jeden, dva pohyby,
čas nechat plynout,
chomáčky vody vinout,
už mi nic nechybí.
Pak přijde večer zvrácený,
ruku mou vezmeš do dlaní,
tiskneš ji bez vyzvání,
a já jsem znovu ztracený.
Přečteno 359x
Tipy 8
Poslední tipující: hašlerka, Any 4, takova, Kateřina Lukavská, Kett
Komentáře (1)
Komentujících (1)