Ze zvyku
Kdyby byla jednotvárná
radost brala v dětech
nebyla by láska marná
po tolika letech
Po měsících soužití
poznání po hlase
začíná sloužiti
v hlazení po vlasech
k vaření, útěše
chýlí se ke zvyku
milovat se za zvuku
........... zvyku
není seno, hudba, svíčka
potichu tiše
obcházet po špičkách
bez šimrání - v břiše
Zadumaní, tiší
jako ve skrýši, myši
Bez žádného zvuku
být spolu po zvyku
Kdyby byla mnohotvárná
dala by nám radost
ani jedna věta kárná
pak nevyvolá starost
chci překročit oheň
mezi já a ty
chci být tvůj bohém
světlo tmy
Chci opět pokořit
ty tiché zvuky
okořenit
........ zvyky
Přečteno 362x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, Houda
Komentáře (1)
Komentujících (1)