srdce x rozum
Anotace: přečtěte a prosím ohodnoťte...
Jdeš pomalým krokem,
větve stromů si ve větru tančí
chceš zpět to co bylo před rokem,
srdce ti v těle žalostně jančí.
Tvé nohy najednou zpomalí,
srdce říká: ,,Stát“..
zvedáš hlavu a díváš se do oken,
do oken dívky, kterou jsi měl rád.
Svá ústa pomalu otvíráš,
neboť srdce chce křičet z plných plic,
že její přítomnost postrádáš,
bojíš se ale zklamání, a tak neříkáš nic.
Stojíš tam jako kůl v plotě,
u nohy ti sedí černé kotě..
Tvé srdce chce z těla vystoupit
a říct jí, že máš ji stále rád..
Rozum však hodlá ustoupit
a navždy jí sbohem dát..
Vždyť tolik už bylo zklamání,
tak proč stále na jednom místě stát..
Srdce však rozum předhání
a ty nevíš, kudy dál se dát..
A tak tam stále jen tak stojíš,
a koukáš jí do oken..
Srdce zlomené v ruce držíš
už ale nechceš být otrokem..
Kotě co sedí ti u nohy,
teď bereš do náruče..
Schoulilo se ti na hrudi,
hřejí ho tvé teplé ruce..
Najednou máš chuť něco říct,
nadechneš se tedy z plných plic...
Ale slyšíš, jak kotě začíná příst,
a tak nakonec neřekneš nic...
Chápeš, že co bylo je už minulost,
kotě ti dalo sílu postavit nový most...
Komentáře (2)
Komentujících (2)