Nebe a moře
Anotace: O tom, jak Tě, anděli, může má láska zabít...
Tvé srdce je jak širá mořská pláň,
lodě vznešené, i ty skromné pojme,
a vím ač ubohou jen bárku mám,
najde se v něm místečka i pro mne.
Však mořská voda slaná padala,
srdce mé a duše má plakali.
Že nemůžu dát tak jak jsem dávala
a nemůžu dát už ani potají.
Když s tebou na jednu loď si sednu,
tak trámy samou láskou praskají.
Pak ovšem plujem spolu ke dnu
a slzy s vodou slanou se míchají.
Ty mé jen kvůli tobě pokanou
a půjdou za nás svíčku uhasit.
Že andělé stranou zůstanou-
Já nedodržela ten svatý slib.
Nemůžu muže s křídli milovat
mám řetěz s koulí těžkou na nohou.
Musel by zůstat u mě a tiše stát
a to andělé jednoduše nemohou...
Komentáře (1)
Komentujících (1)