Karmínová růže
Okvětní lístky karmínové růže
Vykvetlé uprostřed noci
Zbavily dechu mladého muže
Jenž lapen v její moci
Chce svými polibky
Ukrást ten karmín
A pak ji zemdlenou
V oparu ranním
Uložit do trávy,
Vonící rosou
Den ještě zvědavý,
Jak nohou bosou
Proplouvá zahradou
Se svojí růží
Nebál se karmínu,
Jak jiní muži
Komentáře (3)
Komentujících (3)