Útesy srdce
Anotace: Představa mimo dohled zmizelá.
Sní o rozbouřeném moři
o bárce, jež na vlnách se vznáší
dívka na bílých skalách,
bílých skalách pobřežních
kde racci hnízdí v mělkých spárách
a po nebi mraky plovou v bělných spřeženích.
Stojí nad samotnou hlubinou
vidí krásu moře spanilou...
Vítr povlává jí s volným šatem
déšť skropil jí vlasy andělské
a slunce polilo ji celou zlatem -
však hlubina pozře ji
jak oceán všechny lodi španělské.
Příliš odvahy měli Španělé
a příliš i dívka smělá.
Oči bloudí jí zasněné
tam, kde moře v dáli zbělá
a rozplyne se v širém nebi -
nikdo jí už srdce neslepí...
Komentáře (0)