Anotace: Štít a ostrý meč, lesknoucí se zbroj a kopí se zástavou. Pro ženu svého srdce změním peklo v ráj, pro její pohled nechám ocel pít krev...jak je to dávno
Co říct? Skvěle jsi to vystihl, to ale víš sám. Je těžké zestárnout, protože se stářím obvykle mizí úplně všechno-i láska. Jen málokomu se povede ochránit osobu, tu, jež je mu nejdražší, před sebou samotným. Jako železo zžírá rez, tak lidstvo pohlcuje stereotyp.
V tom všem je ale možná mimo prokletí, i požehnání. Protože neustále musíme bojovat- bojovat, i když třeba ani nemůžeme zvítězit. Za sebe, za lásku, za svět, za minulost, součastnost či budoucnost...však víš..
A za tuhle báseň taky moc děkuji
17.05.2008 09:45:00 | Filosof