Hluboko vryté
Anotace: tak jako vzpomínky...
zabroušené roky a s nimi trápení
vryly se hluboko pod silný led
časem se rozpustil a zbylo jen znamení
že v zimě bude to tak jako teď
že sice staré rýhy zmizí
však nové se vytvoří tak snadno
hluboce se do ledu vryjí
a bude to vypadat jak kdysi dávno
čerstvé stopy po tvých činnech
jsou hlubší než ostatní
s chutí jak po trpkých vínech
zahladit ti je ale nestačí
sluneční paprsky rozpouští velké zrcadlo
po kapkách odtékají pryč a už nezebou
kousky čirého ledu, jenže slunce již zapadlo
některé rýhy zmizely, ty nejhlubší však zůstanou
Komentáře (1)
Komentujících (1)