Tulák
Krajina poškrábaná lety vzlyků
Kdy nebe topilo svou tíseň
Za obzor, do neznáma, s balíčkem fíků
Jde tulák, zpívaje tichou píseň
O něze, o koření,
Jež barví naše žití
O ženě, o souznění,
O tělech chycených v síti
Tiše si pobrukuje
Medové tóny
Ke hvězdám salutuje,
Objímá stromy
Své touhy v krocích schová
Vodou se brodí
Za duhou do zlatova
Za láskou pro ni
Krajina rozespalá
Oči si zamne
Po ránu rozcuchaná
Kreslí stíny klamné
Tulák jí v klíně leží
Víčka mu těžknou
Do snů vzpomínky sněží
Oči se lesknou
Komentáře (1)
Komentujících (1)