Nakupovací nálada
Anotace: Říkali, že na předměstí, stojí krámek se štěstím, tak jsem tam hned běžela, že si kousek koupim. Byla to však pověra, co běžela náměstím, pro lidičky skoupý. Deset deka za kačku, k tomu jednu žvýkačku, kus cukrový vaty, běžte honem taky.
Kup mi prosím nové šaty,
ty, co holky nosí,
a k tomu i nové boty
na mé nohy bosí.
Kup mi prosím nové srdce,
to, co bolest nezná,
a tomu i lásky kousek,
ale, ať je něžná.
Kup mi prosím novou hlavu,
srovnej mi tam myšlenky,
vestu, ať v tom snadno plavu
a k tomu dvě letenky.
Kup mi nový začátek,
ten, co konec nemá,
kup mi uzel na šátek
na má ústa němá.
Komentáře (3)
Komentujících (3)