Šahrazád
Anotace: na motivy arabské milostné lyriky
Má dívko, jasná jak den, když z moře vstává
má paní, krásná jak noc, když hledí do komnaty
pojď blíž a spřádej nitě něhy slov a něhy doteků -
kolikrát jsem se ptal, kde dlí ta žena s vůní máty
ta žena věčně mladá, štědrá jako pole
s moudrostí času, který bolest léčí
Jsi jako smaragd na mém ztichlém meči
Jsi jako růže, snědá růže v květu
Jsi čistá jako vzácná perla ráje
Jsi sladká jako datle, která v ústech taje
Jsi jako bílá vížka minaretu
Jsi moje cesta, po níž půjdu světem
a budeš královnou a matkou všem mým dětem
Ma paní, miluj mne
Můj králi, k tobě přicházím jak ke svěžímu prameni
a chci být palmou, která u něj vzkvétá
dávat ti stín a zrcadlit se v tobě -
pojď, pane můj, teď snít a žít a nepočítat léta
Jsi pro mne lvem bez nízkosti a viny
máš sílu jako stovky mužů zbroje
a já znám všechny tvoje těžké boje
jen láska má zaplaší kruté stíny
Jsi moje cesta přímá, jsi cílem mého bytí
a budeš sluncem mým, které i v noci svítí
Můj pane, miluji tě
Komentáře (2)
Komentujících (2)