Koho mám ráda?
V rohu Tvého pokoje jsem stála,
chvíli se smála, chvíli na flétnu hrála.
Písničku o lásce, štěstí i naději,
Ty ptal ses mě, koho mám raději.
Zda slunce, které hřeje celé dny,
či měsíc vidící naše sny?
Řekla jsem-
Slunce svítí nám do oken,
měsíc však vyhání z nich den,
slunce má oblaka klidná i bouřlivá,
měsíc má hvězdy,
jejich píseň nocí zaznívá.
Slunce mě probouzí a měsíc uspává,
nemohu říci, koho mám nerada.
Mám ráda vítr, čechrá mi vlasy,
mám ráda řeku, máčí mi řasy,
mám ráda červánky, hoří v nich naděje,
mám ráda růži, když na mě se usměje.
Komentáře (0)