Odloučení
Anotace: Nezoufejte, bude líp!
"Odejdeš si tam"
ukáže za ní prstem.
"Miluji tě, nechci zůstat sám"
a položí si ruku na srdce s rozmáchlým gestem.
"Zůstaň prosím, nenech mě tu samého!"
vykřikne a jeho ozvěna se nese.
milá jeho do rozpaků vtáhne ho,
a on se s prosící tváří na kolena sveze.
"Co tě zahání pryč?"
posteskne si a utře si slzy,
dívka jeho z rozechvělých prstů mu sebere klíč,
on doufá, že se někdy potkají, že bude to brzy.
"Vrať se, nechci být sám!"
zoufalý hlas mu uvízne v krku,
a on se skutečně ocitne sám a sám,
vyvolená jeho srdce, mu ani na rozloučenou nepodala ruku.
Někdy to končí odloučením, už to tak bývá,
pevné vztahy mladým nepřejí, na časy smutku se stmívá
Komentáře (0)