Proč
Anotace: Taková spíše melodická báseň o otázkách, které napadají člověka během jeho života....
Proč je někdy modré nebe,
proč mě sníh v rukách zebe,
proč miluji jenom Tebe,
proč jsou vrány vedle sebe.
Proč slunce ráno přichází,
proč večer za les zachází,
proč někdy prší a jindy ne,
proč čas uteče a někdy uplyne.
Proč jsou lidi na světě,
proč jsou slova ve větě,
proč je chleba z mouky,
proč jsou kolem nás louky.
Proč jsou pouště a hory,
proč šumějí husté bory,
proč se u nás chodí volit,
proč se musím denně holit.
Proč přemýšlím o životě,
proč jsou tmavé kůly v plotě,
proč tu nejsi, proč jsem sám,
proč mi chybíš a rád Tě mám.
Komentáře (1)
Komentujících (1)