Noční reakce
Palec, ukazováček, prostředníček
prsty zatahají řasy
než - li dojde na malíček
v nich ulpí slz a krásy
co jen polechtá...
zbloudilou mysl, vjem a snění
dříve než noční šat
za ten denní smění
než půjde znovu spát
a oči v mihotavém světle svíčky...
bude přivírat a slovní hříčky
rozumu a srdce i spory jejich
vezme pot slaný tak slaný do té říčky
mezi ňadry po milování šedých
myslí, svědomí a těl...
ve stínu smutných hvězd a nadýchaných obláčků
co sami lžou a jenom sobě
šeptají o nevysokém stropě než je sklidíš do sáčků
v téhle noční popraskané době
i se svými sny...
Komentáře (2)
Komentujících (2)