Parchant
Anotace: Aneb co je to slovo? Nedokázaná nenávist
P jako pelyněk, je hořký stejně jako on,
Však mám k němu jako med sladký sklon,
A jako andílek jehož křídla chrání nás,
Je plný tajuplných a omamných krás,
R jako rosa ranní na tvářích z urápení,
Šelest na srdíčku okem pouhým vidět není,
Ch jako choulostivý dotyk nevinné ruky,
Jako ostré šípy patřící mezi patřičné luky,
A jako jméno dávného prvního muže,
Myslím, že zapomenout minulost mi nepomůže,
N jako naděje v další tep bez cizí pomoci,
Užívat si bez něho ve zdraví i nemoci,
T jako tanec, který zbyl mi po tom dění,
Tak tohle všechno bylo…ale teď už není
Komentáře (3)
Komentujících (3)