Časový vyděděnci lásky

Časový vyděděnci lásky

Anotace: jen takové zamyšlení

Vtisknul jsem stopy své do sněhu,
pomalu zapadají sněhem,
život žijeme ve spěchu
a lásku dostáváme darem.
Zůstane stopa po mé existenci,
zůstane nebo zapadne,
možná jsme časový vyděděnci,
ale láska ta nikdy nezvadne.
Možná, že zůstanu na okraji
a nikdy nepostoupím dál,
polapen láskou jako v máji
zůstanu navždy opodál.
Možná jsme časový vyděděnci,
kteří se rodí a pak umíraj,
některé pokryjou věnci,
a jiné ponesou z már.
Láska však přetrvá a rodí se s lidmi,
nejdřív je mateřská a potom chtivá,
člověka napadne v útrobní líhni,
někdy je hmotná a jindy se skrývá.
Je třeba ji rozpoznat
a jiným ji dávat plnými hrstmi,
mnohdy tě nechce znát,
a zkouší tě trýznit.
Tak se nedej!
Autor Ďábel sám, 25.09.2006
Přečteno 366x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...ó lásko, čistá, hluboká lásko, buď tu, buď teď, buď vším, světy se rozplývají ve tvé neposkvrněné, nekonečné záři, křehké živé listy hoří v tobě jasněji než chladné hvězdy, učiň mě svým služebníkem, svým dechem, svým jádrem...

:-)))

25.09.2006 20:37:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel