Všechna světla pro bílou
Anotace: Asi bych neměla nic dodávat. Znáte to. V dálce zaleskne se sen, přijde blíž a než jej prožijete, kdosi všechno vaší vlastní vinou pošlape.. Neni jenom o lásce.
A růže znovu vzývá den
když tma se klaní před ránem
Ta růže v šerosvitu bílá
v níž odhodlání, síla
opět kvete na poplach...
Ji kdysi objal velký cit
pohladil a zašeptal
modré z nebe můžeš mít
když otevřeš květ, co Bůh ti dal
a oči okvětními plátky zakryješ...
Do modra bílá růže
pyšna a chtiva jest
jak odraz nahé kůže
jemuž všechna čest
když v potu leskne se
Jeho prsty chvějí se a drtí..
předzvěst smrti
Do ticha chlácholí..
Pak umlknou a mezi zámky
kde s oblaky se ztrácí
pod falešnými spánky
a sny...
Vzduch třese se a mizí
Ona sama mezi světy
zle je ó zle když nebrání
a opyluje jiné květy
na počátku svítání
Mě mrazí..
Kdo trhá bílé plátky?
Kdo pošpinil ji, růži bolavou?
Ten zkrátil už tak krátký
čas, kde melodie tiše odplavou
A cizí ruka střihne hru
květině stonek podlomí se
když zemi, trávě vstříc
když končí prázdné nic
a slza uvadá..
Komentáře (0)