Tápání
Anotace: Skuhrání. Vlastně ani nevím.
Zhmotnit se,
do Tvých představ
já bych chtěl.
Pod pláštěm lásky
bez nebe a hvězd
já pokorně šel,
černou tmou
do dálky,
za světýlkem slabým,
blikavým,
které zhaslo,
když bylo na dosah ruky mé.
Tak zašlo slunce
a já bláhový doufám.
Snad jednou vrátí se
jeho stín.
Vrátí se někdy?
Zítra, či za sto let.
Zeptá se: "Smím?"
A roztočí černý svět,
kabaret.
Komentáře (0)