Milenka téhle noci a hotelový pokoj
Milenka jež do rána
mezi věcmi blahobytu a sny
kam ona byla pozvána
kde sama tuší co se smí
a může..
polaskat jen mladé růže
My věrni zůstanem
když tvář ti zakryje v záři
noc.. té lampy co krášlí den
a do tmy září
S myšlenkami oddána
k cudnosti jím vyzvána
a platí
když den se zkrátí
v malý srpek měsíce
jež se ztratí
záhy pod oblaky
jichž jsou tisíce
jak hvězd kolem dokola
A vlasy
volně vadnou po okraji postele
v nich chtivé časy
a zášť
s prsty propletou se, než samota jim ustele
Bez pohlazení půjdou spát
Tvary malých obdivů
náruč tichých odlivů..
Tvůj příliv citů srdce
trpce chutnává
Tvůj příliv s novou fantazií
když vzápětí tě opomíjí
nechej v klidu s vlasy usínat
než počne zkomírat..
Milenko téhle noci
nenominovaná do role
nepomilovaná z nevole
dvou zatoulaných světů
Komentáře (2)
Komentujících (2)