Chtít či být?
Anotace: Někdy se musíme rozhodnout mezi tím, co chceme a tím co je správné. Někdy to je hodně těžké. Nejhorší na tom je, že ať uděláme cokoli, trápit se budeme stejně...
Zavři oči a podej mi ruku,
nech se mnou vést, řekl mi.
Povedu tě láskou, touhou,
kouzlo štěstí vtiskl mi do dlani.
Odleť se mnou do říše snů
a oddej se jeho chuti,
však kde konec je těm dnům,
vše mění se v kamenné suti.
Stojí mezi námi zeď
slibů a závazků,
leč zničit chceš jí teď
já nechci, život není z obrázků.
Můžu sobecky jít za svým chtíčem
a ničit cizí svět.
Však proč? Proč stát se míčem
cizích slov a vět?
Tak stojím zas sama v širém poli
a sleduju nebe plné hvězd.
Včelky kolem mě dál se rojí,
však mezi ně nebudu se už plést.
Komentáře (3)
Komentujících (3)