Čas neoklameš
Anotace: Nikde. Ani lásce se nevyhne
Nestárnoucím lékem obelháváš čas
a krmíš jím lásku, která nám chřadne.
Je jako kytka, která i když jí vodu měníš,
tak stejně časem zvadne.
Můžeš ji usušit a vystavit jako vzácnou orchidej.
Kolikrát jsem ti říkala,
bolest na rty nelíbej
nebo vstoupí hluboko do tvých tajných pasáží.
Bolest jsou nevyslovené touhy,
které do našeho nitra naráží.
Nepomůže lék dlouhověkosti
ani lektvar podobný elixíru mládí.
Piš si, že láska je pomíjivá jako touhy nevyslovené bolesti.
Láska je pomatení smyslů a mnohdy lidské neštěstí.
Komentáře (3)
Komentujících (3)