Láska...
Milovat prý znamená chtít,
a co člověk chce, to dostane.
Je to potřeba něco mít
je to umění dát a vzít.
Milovat prý znamená po něčem toužit,
což člověka svádí na scestí.
Je to cit, pro který se dá soužit
ale nic dobrého nevěstí.
Láska - vřelý cit,
vášeň - jeho kopie.
Vášeň je prý základ lásky.
Během krátké chvíle odhodíme masky,
které obličeje zdobí,
když se na maškarním bálu lidé rojí.
Vášeň - upřímný cit.
Láska - lež snad?
Má svůj zápor, však i klad.
Hodí se, když po vášni přijde hlad,
a častá je, když člověk je mlád.
Se stářím mizí ten vřelý cit.
Nastupuje zasloužený klid.
Jen o svátcích láska přichází,
své uplatnění opět nachází.
Komentáře (0)