Violin
Výbuch světel, odraz ve výloze,
byla krásná ulehajíc v jeho lože
Jen jiskry kolem tančí ve víru,
v tónech stařičkého klavíru
Jedním krokem propadá se hluboko,
k tajemství jež skrývá Nabucco
Lživý příslib budoucnosti spolu,
v ozvěnách andělského chóru
Koho klame tváří skrytou v masce,
pravdu odkrývá uléhajíc na šedé pražce
Přes struny houslí upadajíc do snu,
dýkou z týku minulost ti protnu