Další kolík ztrát,
nabušený v srdce,
nešťastný i rád,
že to bylo prudce
jedna z příček snů,
další z mnoha dnů
další milník cest,
prochozených láskou,
přes příkrovy hvězd,
mraky co se pásnou
jedna z příček snů,
další z mnoha dnů
beránci co mají,
k obědu mé tužby,
a další pak z měst,
pro milostné kuřby
jedna z příček snů,
další z mnoha dnů
další kolík krás,
milující prudce,
znova zas a zas,
věřím i když trpce
jedna z příček snů,
další z mnoha dnů
víra je jen míra,
snů i loňských lásek
vzpomínky a slzy,
mého všehomíra
jedna z příček snů,
další z mnoha dnů
žebřík co se po něm
polehoučku leze
v peklo nebo svět,
těžce nebo lehce
jedna z příček snů,
další z mnoha dnů