V ružovej
V ružovej záhrade
čosi ma pichlo
krátko pred polnocou
viem, že som na rade
- pravde sa kýchlo
keď nemá hovorcov
srdce mi krváca
z tej istej rany
z ktorej, kým nezaspím
placho sa vytráca
šepot cez brány
noci, nie je to tým
že ruže v zime spia
v zmrznutých šípkach
no tŕne bdejú vždy?
k srdcu sneh prilepia
v krajkových čipkách
uviaznúc, skús sa vžiť
do môjho údelu
stŕhať sa zo sna
bodaný tŕňami
kým mi neustelú
kde noc milostná
v podobe ruže mi
vlastnými perami
zatvorí viečka
vieš, že si na rade
pod tetraédrami
pyramíd prečkám
zimu.. v tme, o hlade
Přečteno 303x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Danga, Nút, kaktus
Komentáře (2)
Komentujících (2)