Anotace: Poplesová, nostalgická ... nicméně snad vcelku příjemně. Člověk by měl být rád za dobré věci, i když pominou.
Dnes zjistil jsem, že Tvoje vlasy
voní stejně, jako vonívaly kdysi,
že stejná jiskra dál ti v oku září,
že stále skvěle se ti daří.
Jen čas plyne a věci, ty se mění,
co včera bylo krásné, dnes tu není.
Dnes Tvůj dotyk zase jednou rozechvěl mě,
ne však láskou, ale vzpomínkami jemně,
na tu dobu, kdy spolu jsme se smáli,
a člověk vůbec nedbal strachu, že se spálí.
Ta jizva říká: věci, ty se mění,
co včera bylo krásné, dnes tu není.
Dnes, když slova zase zapadaly v sebe,
já cítil se tak dobře vedle Tebe,
ač starostí teď máme plnou hlavu,
snad najdeme se opět brzy v davu.
Slova jsou prázdná, ta se mění,
co včera bylo krásné, dnes tu není.
Dnes uviděl jsem zase Tvoje oči
a pochopil, proč pro ně svět se točí,
však chvíle dříve vyvážené zlatem,
už s tebou nejsou zlatem ani katem.
Jsme jen lidé, naše věci, ty se mění,
co včera žilo, dnes už živé není.