Co když už nikdy nevrátí se,
ten hlas neznámého,
hlas nepoznaného,
všeho nového?
Co když už nezavoní,
to kvítí na palouku,
ta vůně všeho zeleného,
hezkého a neměnného?
I to modré nebe padá dolů
a já v něm plavat neumím,
mraky jsou jen mlhou,
ve které sám sobě
jen s potíží rozumím.
Dotkni se mě,
a já shořím jako papír
i když pevný zdám se.
Víš, že nejsem
a tak tebe ptám se
kde jsi a kde já jsem?