Tmavomodrá hloubka
a neexistující stíny
/zahnal je měsíc
a roj hvězd/
Studený vzduch nepřeje básníkům
/múzám v něm mrznou křídla/
Na zrcadle oblohy
/jenže bez odrazu/
výsměšně sedí hrozen světélek
/no zkus si je spočítat/
Závidím hvězdám v pase Orionu -
i když, vlastně ne
jsou tři
/jedna jim ke štěstí nadbývá/
Sirie, ty si tam taky zůstaň
/narcis jeden.../
Pro mě jsou blíženci
jména, která zní jako modlitba
/a možná jí skutečně jsou/
A nebeplavci se na mě dívají
/a já pozoruju toulavé kočky/
přes mraky,
které jim občas bývají mořem
Co asi říkají?
Nevím, ale dnes si jednu hvězdu pojmenuju
Převedu světlo na noty
protože ona září -
září
jako Ty.
Básně o noční obloze moc nemusím, tvou ano, ta se mi líbí:-)
01.04.2012 18:52:07 | kočkopes