Anotace: Po dlouhé době chvilka, pro kterou se mi zachtělo veršovat :)
Dvě točící se vrtule,
Dva lidé sedící strnule,
Venku řádící vichr,
Který však náhle ztichl.
Světlé oči, dlouhé řasy,
Dva rozepnuté pásy,
Pohled z očí do očí,
Všechno se tak krásně zatočí.
Takové to ticho,
Když nevíte, co říct,
Skoro vás z toho bolí břicho,
A kytky náhle začaly kvíst.
Poté náhlý pohyb,
Lehké dotknutí,
Spousta rychlých pochyb,
A malé vnuknutí.
Polibky – zprvu nesmělé,
Pak o něco smělejší,
Jako dva andělé
A ještě o něco milejší.
Zadní sedadlo teréňáku,
a jeho zamlžená skla,
párek nezdvořáků,
ano – jsme to my dva.
Dvě zpocená těla,
Která se jemně chvěla,
Jediní svědci milí –
Vrtule, stále se točící.
Příjemné počtení, ale pro oko mi nepasují velká písmena za čárkami, přičemž v jednom verši nejsou, v ostatních ano. Poslední verš by stál ještě za zamyšlení. Jinak moc hezké dílko.
08.04.2012 19:20:58 | zaba.zuzla
... jste to vzali hopem teda! Stejně jako tu báseň. Nestálo by za to ještě ji trochu upravit? Třeba to "kvíst"? :)
08.04.2012 17:30:08 | Hesiona-Essylt