Ve velitelským stanu
V modrým velitelským stanu
známý vojevůdce
jen s párem padlých bojovníků.
Tam ve vůni prachu, rudých tulipánů,
hněvivě až prudce,
prosí. Není pozdě, pane plukovníku?
Ticho těl a zvuk z procesu jejich tlení
levnou vodkou jste už dávno smyl,
snad válkou za těch pár blonďatých vlasů.
A se spoustou řádů na rameni
ty širý pláně zakrvil.
Čím? Touhou po pár tónech jejího hlasu?
____________________________________
V modrým velitelským stanu
jsem válčil za lásku
a umírám ze strachu.
A na louce na trochu tulipánů
usedá hejno bělásků.
Do kvítí. A taky do prachu...
Přečteno 495x
Tipy 8
Poslední tipující: Robin Marnolli, Rootness, její alter ego, Tanecnice, La Ragazza con Bandiere Ceche
Komentáře (3)
Komentujících (3)