Listonoš
Anotace: Jak končí se láska..
Zápisky listonoše,
nesoucí psaní,
zápisky beznaděje
beroucí spaní.
Po mapách lásky,
nesoucí vzkazy,
slzy a loučení
obrázek kazí.
Dere se k nebi,
na křídlech mlčení,
tichounké vyznání,
které nic nezmění.
Jitro ji přepadá,
povinnost žít,
listonoš blíží se
chtíc stopy zahladit.
Láska tu umírá,
sotva již dýše,
z paláců nadějí
zbyla jen chýše.
Hlava znavená,
karnevalem myšlenek,
tápající po otázce,
jak najít srdci lék.
Třas a slzy,
staly se poezií,
než vlci hladoví
mé sny rozsápají.
Bolavá vzpomínka,
poslední cit,
kterému dovolím
srdce mé zaplavit.
Bezútěšné dny,
měsíce čekají,
na mé srdce,
jež lásku nezatají.
Jít vstříc a
z dálky je pozdravit,
nezvládl listonoš
stopy kol zahladit.
Komentáře (0)