Jedna láska

Jedna láska

Anotace: volný překlad písně One od skupiny U2

Už se to lepší nebo jsi stále v těžkém splínu?
Ulehčí se ti, když to dáš někomu za vinu?
říkáš:
Jedna láska
jedno žití
jednoho je třeba
když luna nocí svítí
Jednu lásku
sdílím já a ty
opustí tě, baby
když péči necítí

Zklamal jsem tě a nechal hořkou pachuť ve tvých ústech?
Hraješ, že neznáš teplo lásky a chceš mě soužit v jejích půstech?
jenže:
už se v dnešní večer
příliš hodin sčetlo
na to tahat minulost
zpět na denní světlo
jsme jako jeden
ale přitom každý jiný
měli jsme se zajímat
i o druhého stíny

Přišla jsi pro odpuštění a pro oživení lásky padlé?
přišlas hrát si na Ježíše a léčit malomocné ve své hlavě?
Žádal jsem toho tolik?
Více než vůbec znám?
Nedalas mi ničeho
to je vše, co teďka mám
Jsme jako jeden
přitom každý má jiný kaz
navzájem se raníme
a stane se to zas!
říkáš:
Láska je chrámem
láska je vyšší zákon
láska je chrámem
láska je vyšší zákon
pozveš mě dál, ale pak vystavíš mě potupě
a já nemůžu už dál, vše začíná bolet postupně

Jedna láska
jedné krve
udělej to
co je třeba prvé
jeden život
po svém boku
sestřiček
a starých brachů
jeden život
přitom každý jiný
měli jsme se zajímat
i o druhého stíny

jeden...život
Jeden.

Autor Muta cum liquida, 08.05.2012
Přečteno 452x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí