~~~*~~~
Síla lásky
*~*~*~*~*
Nad jezerem
u té skály
tam si ti dva schůzku dali,
on je vodník ona víla
vždyť i to je lásky síla.
On ji pozval na lekníny
na růžové,lila,jiný…
ona,jako každá „baba“
květiny dostává ráda.
Za leknín dá pentli z vlasů
vodník? Miluje tu krásu
ty pentle na vrbu váže
potom sbírku všem ukáže?
Ale teď se oba objali
a v jezeru pak plavali.
Před sumcem se zasnoubili
před štikou si pusu dali,
z té víly je paní vodnice
a z jezera se stala světnice.
Život? Ten byl jako z pohádky
vlny bývaly jen z hádky
ale jinak se tam šťastně žilo
mnoho vodních víl se narodilo.
Na rozkvetlých leknínech sedají
v noci moc krásně zpívají
všichni tančí o půlnoci
žáby,vážky,ryby,raci…
A ráno,jak se rozednilo
všem krásně u jezera bylo.
~~*~~*~~*~~*~~