Anotace: V závojích noci chráněn je zámecký dvůr, říkáš, že smím otevřít dveře, tam láska má prostřený stůl,a opojné síly do džbánku dá, ve stínu staletých líp se mnou houpá
Spolu na zámku
Šátek na očích, vedeš mě dál
Není to sen, co bláhově se mi zdál
Říkáš, že splynout mám s křídly nočních můr
A doletět tam, kde láska má prostřený stůl
Jsem chmýřím
To vítr mě s prachem pozvedá
Stoupám výš až k pouličním lucernám
Co každou noc poutníkům svítí
Když led v duši mé studí
Ty jediná znáš cestu ven
Tvé doteky
Jsou utkané z motýlích tykadel
Tak ozdravné se zdají, že vrátí mi směr
Ten krásný pocit, zapadlý uvnitř znám
Já nezapomněl
V závojích noci chráněn je zámecký dvůr
Říkáš, že smím otevřít dveře
Tam láská má prostřený stůl
A opojné síly do džbánků dá
Ve stínu staletých líp se mnou houpá
Jak málo jsem v ní věřil a cestu ztratil
Až pohled tvůj mi vše s lehkostí vrátil
(inspirováno toulkami po Potštejně a textem Láska tíží od Petra Muka)
Krásná, jedna z mála zde skutečně básnická;)
02.06.2012 12:47:47 | Lilien