Chtěla bych
mluvit
s dcerou
králů
o lesích
mysli
jejích snech
a bláznech
v řetězech
chtěla bych
mluvit
s ženou
v poutech
o dracích
písních
dávných zdech
uslyšet její
tichý vzdech
chtěla bych
mluvit
s tebou
sama
i když pravdy
zebou
jako
jarní rána