Anotace: Má poslední báseň napsaná dnes 23.6.2012 je, tak trochu zamilovaná a o lásce. Je, tak trochu pravdivá a zároveň vymyšlená, ale je jistě psaná z lásky, která snad jednoho dne vyprchá, ať nenaplněná, tak jako život sám, ale to snad nehrozí tomuto serveru !
ROZHOŘELÝ NACH
To láska se v té růži zaskvěla
a Ty, již dnes zaň schovaná,
jak oříšek ve skořápce
a já toužím tu naší lásku - rozlousknout
a obléci Tě do svatebních šatů,
jak malou popelku
a odvésti Tě ve zlatém kočáře,
za tu duhu,
co svítí kvůli nám
a já v ní hledám,
tu barvu růže,
které schovávají Tvou tvář,
co zdobí barva těch růží,
coť koupil já za osmset korun,
jen pro Tebe.
To láska, už nás svázala
a já, jak malý kluk - neutekl,
mne se prostě chtělo s Tebou zůstat
za jediný dotek,
co dokáže pohladit
po mých bloňdatých vlasech.
To snad dělají ty růže
a nebo ten nach,
jenž marně hledám v té duze,
tak podívej,
jak se nám tu rozsvítila
a zakryla na chvíli modré nebe,
kdy Tě chci tajně políbit
na tu Tvou tvář,
co růže zakrývá
a já jí chci jednu po druhé
dávat za Tebe do vázy,
až uvidím ten Tvůj nach ve tváři
a Ty odhalená se,
už, už těšíš na můj polibek,
co Tě upatlal od té červené
a ona hoří snad, jak oheň,
jenž se tu - po tom polibku vzňal,
ach - jak Ty se mi směješ,
vždyť mne se stalo to samé
a my si myslíme,
že to hoří láska
neb jsme takto,
ten oheň neznali
a nevěřili, že může hořet nám
po celý život,
než-li nás spolu do studeného hrobu uloží.
To snad, tu, hoří láska
neb se vzňal plamínek,
jenž to mé srdce zažehl
a já Ti koupil ty růže,
které září - tím nachem,
jako - Ty a jen pro Tebe.
Jiří.
font špatně čitelný, a když se k tomu přidá jestě pidivelikost písma, mnozí čtení vzdají...není to škoda?
RM.
10.02.2013 19:40:36 | Robin Marnolli
Děkuji za sdělení, ale já to přečtu, alespoň v mobilu, tam se ten text dá zvětšit.
10.02.2013 19:50:51 | čáryfuk