Stála tam na okraji
Zahloubena do sebe
Zahleděna vniveč
Broukala si písničku,
jež uvízla jí na jazyku
Holka z chudých poměrů
Prošla si příkořím života
Dnes má svůj den D
Dnes se vdává
Ta nevěsta bez věna,….
K oltáři vedl ji pohublý otec
Jenž teď skotačí na parketu
opilý pýchou a alkoholem
Ne vždy mu bylo Hej !
I on si zaslouží lepšího života.
Půjde s ní,
ženy již nemajíc,
Nic ho na vsi nedrží !
Pole se již prodalo,
Poslední prase se právě rožní
Moc toho nezbylo,
Poplatily se dluhy a daně,
Poplatky a daně na příští rok
Z důchodu vdovského se nevyžije,
A dcera právě udělala štěstí !
Tož zahrajte Tuž !
A ona přemýšlí,
Nebude pro muže přítěží ?
Ale nebude !
On jí miluje a právě přichází….